Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιός της Ντόρας;


Ο Πανούσης σέρνει

τον χορό της ανηθικότητας


Χτύπημα κάτω από τη μέση, χαρακτηρίζουν οι φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη, τις δηλώσεις του γνωστού-αγνώστου γελωτοποιού Πανούση, ο οποίος αναίτια σε ραδιοφωνικό σταθμό επιτέθηκε κατά της κυρίας Μπακογιάννη, ισχυριζόμενος ότι: «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο πως ο Κυριάκος είναι γιός της Ντόρας»!!!
Το παρόν ιστολόγιο έχει πολλές φορές αντιτεθεί στις πρακτικές και στις τακτικές της κυρίας Μπακογιάννη, όσον αφορά τους χειρισμούς της ως υπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών. Απέχει όμως παρασάγγας η αντίθεση σε πολιτικές επιλογές και σε ανήθικες επιθέσεις στον χώρο της πολιτικής.
Ο κύριος Πανούσης αποφάσισε να γίνει μήπως αρχηγός στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον απασχολεί τόσο πολύ η (δια στόματός του) μητρότητα της Ντόρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Η ηθική του γελωτοποιού είναι δυνατόν να επιβάλλεται ως μέτρο στις πολιτικές εξελίξεις μίας χώρας; Ή μήπως ο κύριος Πανούσης ζήλεψε που δεν μπόρεσε ο ίδιος ακόμη να γίνει μητέρα;
Ο Τζίμης Πανούσης έριξε τη βόμβα στην εκπομπή του στο ΘΕΜΑ 98.9 και ο κρότος ήταν βαρύς. Δεν είναι όμως η πρωτη φορά που ο Πανούσης λέει κάτι τέτοιο. Στην πρόσφατη παράσταση του «Τα Δομημένα Βρομόλογα» ο διασκεδαστής ανέφερε: «Θα σκάσει η Ντόρα, αλλά της έχουνε ετοιμάσει και αυτηνής σκάνδαλο. Ποιος τραγουδιστής έχει κάνει παιδί εξώγαμο μετά τον Πασχάλη; Είναι ο Τέρης ο Χρυσός. Τα λέμε ανοιχτά. Αυτός το ‘59 έπαιζε σε μια συναυλία σ’ ένα κλαμπάκι στο Λουτράκι και πήγε ένα μικρό, ένα δεκαεξάχρονο, και πώς έγινε, είχε μια σεξουαλική μεταστροφή ο Χρυσός και την καβάλησε. Την πήδηξε την κοπέλα και ήταν η Ντόρα η Μπακογιάννη. Και έβγαλαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι Κυριάκος Χρυσός Μητσοτάκης. Αυτό το σκάνδαλο θα βγει και πάει και αυτό το σκάνδαλο και να δούμε ποιος θα μας κυβερνήσει».
Η απώλεια μέτρου στην χώρα, αντανακλάται περίτρανα στα λεγόμενα του Πανούση, πως ως ικανότατος γελωτοποιός, αποφάσισε να επιτεθεί μίζερα κατά της κυρίας Μπακογιάννη. «Αρχή άνδρας δείκνυσι», αλλά προφανέστατα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κύριο Πανούση, που προφανώς αποφάσισε να «ακουστεί» μέσω της συγκεκριμένης αήθους επίθεσης. Ακόμη και ο εχθρός αξίζει σεβασμού, εάν επιθυμείς να αναμετρηθείς επί ίσοις όροις και όχι άνανδρα… Ακόμη και ο χειρότερος αντίπαλος αξίζει τον σεβασμό μας προκειμένου να επιβάλλουμε την ανωτερότητά μας απέναντί του. Ο Πανούσης όμως (να με συγχωρεί που δεν αναγράφω τη λέξη «κύριος») αποφάσισε να πει όσα «ο κόσμος έχει τούμπανο» και να εκθέσει ένα γεγονός όπως το άκουσε, όπως του το μετέφεραν και όπως η νοημοσύνη του το αντιλήφθηκε… Δεν τολμώ να σκεφτώ πως είναι «περιορισμένης ευθύνης» ο συγκεκριμένος γελωτοποιός, εκτός και εάν το επικαλεστεί ο ίδιος. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει κάτι πως η προσωπική ζωή (ό,ποια και αν είναι) του καθενός πολιτικού ή μη, ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες που διατηρούν ως κύριο γνώμονα της πολιτικής τους σκέψης την πολιτική δράση ενός πολιτικού.
Όλα τα άλλα, αποτελούν απλώς φληναφήματα που κάποιος για προσωπικούς του λόγους, αποφάσισε να γνωστοποιήσει. Τελικά, ο Πανούσης αποφάσισε να βάλει τα δικά του «μέτρα και σταθμά» στην πολιτική ζωή της χώρας, ευελπιστώντας να εξαγοράσει μερικές ημέρες αναγνωρισιμότητας… Το παλιό θλιβερό σενάριο…
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Άσχημο πράγμα η κατρακύλα και γίνεται χειρότερη όταν έχεις πολλά κιλά επάνω σου… Για την ιστορία, να πούμε οτι η Ντόρα και ο Κυριάκος έχουν 14 χρόνια διαφορά. Η Μπακογιάννη γεννήθηκε το 1954 και ο Κυριάκος το 1968. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου