Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους επιβάτες των πτήσεων που εισέρχονται στις ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση Ομπάμα...



Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, οι Αρχές θα αξιοποιούν στοιχεία βάσει «real time πληροφοριών σε θέματα ασφάλειας».

Όπως αναφέρει το CNN, τα μέτρα θα είναι αυστηρότερα εκείνων που ανακοινώθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου της KLM, τα Χριστούγεννα.

Το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν την κυβέρνηση Ομπάμα για αποτυχία πάταξης της τρομοκρατίας.

Τους τελευταίους μήνες η Ναπολιτάνο έχει συμμετάσχει σε σειρά συσκέψεων τόσο στην Ισπανία, το Μεξικό, το Τόκιο και άλλα μέρη του κόσμου σε μια προσπάθεια να πείσει τους συνομιλητές να μοιραστούν δεδομένα που αφορούν σε επιβάτες.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ αντιδρά σθεναρά στα αιτήματα των αμερικανικών αρχών να διατίθενται προσωπικά στοιχεία επιβατών που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ήδη σε 11 αεροδρόμια των ΗΠΑ λειτουργούν σαρωτές σώματος με στόχο να εγκατασταθούν 45ο σαρωτές σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας μέχρι το τέλος του 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου